Esteu aquí: Inici Notícies Seminari Internacional "Accés i coordinació en xarxes de serveis de salut en els sistemes de salut de Colòmbia i Brasil "
es  |  en  |  pt  |  cat

Seminari Internacional "Accés i coordinació en xarxes de serveis de salut en els sistemes de salut de Colòmbia i Brasil "

15-16 agosto 2013, Bogotà (Colòmbia)

Seminari Internacional "Accés i coordinació en xarxes de serveis de salut en els sistemes de salut de Colòmbia i Brasil "

Enquesta poblacional Colòmbia 2011

Durant els dies 15 i 16 d'agost, la Universitat de Rosario (Colòmbia) acollirà el seminari internacional de clausura del projecte Equity LA, desenvolupat en col·laboració amb el Consorci de Salut i Social de Catalunya, l'Institut de Medicina Tropical d'Anvers, la Universidade de Pernambuco/Centre de Perquisició Aggeu Magalhãés i l'Institut de Medicina Integral Prof. Fernando Figueira (IMIP), sota el lema: Accés i coordinació en xarxes de serveis de salut en els sistemes de salut de Colòmbia i Brasil.

Durant la conferència, que a més dels investigadors del projecte, comptarà amb la presència d'experts nacionals i internacionals en sistemes de salut i representants d'organismes internacionals com OPS i Comissió Europea, es donaran a conèixer els resultats dels estudis realitzats i es proporcionarà un espai per al debat.

Entre els diversos aspectes que s'abordaran, es troba l'anàlisi d'algunes de les reformes dels sistemes de salut de Colòmbia, Brasil i Mèxic, pels conferenciants convidats. No obstant això, el gruix del seminari se centrarà en la presentació dels resultats més importants de *Equity LA sobre l'accés a l'atenció, la coordinació i continuïtat assistencial a les xarxes de serveis de salut, així com sobre les barreres, determinants i desigualtats en l'accés a l'atenció a Colòmbia i Brasil. Així mateix, es presentaran les estratègies de la Unió Europea de suport al desenvolupament dels sistemes de salut.

El seminari és obert i espera convertir-se en un fòrum on es trobin formuladors de polítiques, acadèmics, gestors, professionals de la salut, societat civil i tots aquells actors socials que treballen o s'interessen pel tema.

Es tancarà amb la presentació del nou projecte Equity-LA II - Impacte de les estratègies alternatives d'integració assistencial en l'acompliment de les xarxes integrades de serveis de salut (RISS) en diferents sistemes de salut d'Amèrica Llatina (2013-18) - també finançat per la Comissió Europea, que donarà continuïtat al projecte que finalitza, aprofundint en la temàtica i ampliant l'estudi a altres països i sistemes de salut de la regió: Xile, Mèxic, Uruguai, Argentina.

 

Poden consultar el programa i altres informacions sobre l'esdeveniment o els projectes a www.urosario.edu.co o www.upe.br

 

La participació en el seminari és gratuïta i el període d'inscripció ja està obert. Inscripcions: heisel.leon@urosario.edu.co

 

També es podrà seguir l'esdeveniment a través de Ia Xarxa Renata de Colciencias: http://mi.urosario.edu.co/evento/

 

Eines personals