Esteu aquí: Inici Notícies Participació en el curs sobre determinants socials i salut
es  |  en  |  pt  |  cat

Participació en el curs sobre determinants socials i salut

Universitat Federal de Rio Grande do Norte, desembre de 2011

Irene Garcia, investigadora del projecte, va participar en el curs "Determinants Socials i Salut", organitzat per la facultat d'Odontologia de la Universitat Federal de Rio Grande do Norte, a Natal (Brasil), dirigit als alumnes del màster o postgrau en Salut Pública i que va tenir lloc durant el mes de desembre de 2011. 

El curs a càrrec dels professors Dr Kenio Lima i Albert Espelt, tenia com a objectiu principal les desigualtats en salut i els índexs per mesurar les desigualtats socials en salut. 

Irene Garcia va presentar l'enquesta realitzada en el projecte com a exemple pràctic de l'anàlisi de l'equitat en l'accés a les Xarxes Integrades de Serveis de Salut (RiSS), els determinants de l'accés, així com, la percepció de continuïtat assistencial dels usuaris del sistema públic de salut brasiler. 

La presentació es va centrar en la metodologia de l'enquesta, els objectius i mètodes de la seva tesi doctoral, l'anàlisi comparativa d'accés, determinants de l'accés i equitat d'accés al Brasil i Colòmbia, fent especial èmfasi en el disseny del qüestionari a partir dels marcs conceptuals i la literatura, així com en el desenvolupament operatiu de l'enquesta.

 

Eines personals